Miért írok?

"Csak olyat mondj, amit valóban úgy is gondolsz. Az élet rövid, nem szabad tönkretenned azzal, hogy folyton a következményeken aggódsz. Teljes, intenzív és boldog életet kell élned, akár egy nyitott könyv, amely elérhető bárkinek, aki bele akar olvasni." /Osho/

Utolsó kommentek

  • 28-33: Kedves Imi! Abszolút teljesen jól látod. Valóban nem a férfi minőségű és női minőségű energiákat r... (2012.07.16. 12:51) Férfi - női energiák 2. rész...
  • Imi2011: Kedves Zsuzsi (Ugye Koós Zsuzsi e fentebbi bejegyzés szerzője?), szerintem a bejegyzésed címe félr... (2012.05.23. 21:10) Férfi - női energiák 2. rész...
  • 28-33: Kaptam egy ilyen kérdést a facebookon a cikkemre: „Tehát most az volt lényeg, hogy a pozitív élet... (2011.02.03. 12:29) Elfojtások...
  • 28-33: Kedves Diver83! Nem vagyok biztos abban, hogy ezekről így blogon keresztül érdemes beszélni, hisz... (2010.08.25. 08:32) Elvárások...
  • diver83: Kedves Zsuzsi! Ma találtam rá a blogodra és nagyon tetszenek a gondolataid, írásaid! A bejegyzésbe... (2010.08.21. 17:05) Elvárások...
  • Utolsó 20

2010.11.07. 22:44 28-33

Jobb Velünk a Világ... ahogy én élem meg...

Fantasztikus érzés, hogy immár harmadik alkalommal, vagyis a kezdetektől aktív részesei  lehetünk egy ilyen nagyszabású rendezvénynek, mint
a Budapest Sportarénában NOVEMBER 21-én megrendezésre kerülő JOBB VELÜNK A VILÁG jótékonysági koncert.

Hogy miről is szól ez a kezdeményezés?

Sérült, fogyatékkal élő emberek kívánják megmutatni a világnak, hogy milyen óriási dolgokra képesek... Táncolnak, zenélnek, dalszöveget írnak, szeretnek, szeretnek és még jobban szeretnek...

Az elmúlt két és fél év során, amióta életünk részeivé váltak, egy új és csodálatos világ tárult fel számomra! Amikor a víziómról írtam korábban itt a blogomban arról, hogy milyennek látom a jövőt, tele csupa szeretetteljes emberrel, az nagymértékben köszönhető annak a szép világnak, amit a kis sérült barátaim mutattak meg nekem!
Őszintén szeretni és szeretve lenni a legszebb ajándék!

 

Éppen ezért teljes mellszélességgel támogatjuk a Jobb Velünk a Világ kezdeményezést, ami egy olyan társadalmi integrációt hivatott szolgálni, amely közelebb hozza az "egészséges" és sérült embereket egymáshoz.

Tapasztalom azt, hogy sok ember egészen egyszerűen nem tud mit kezdeni, sőt talán meg is ijed sérült emberek láttán. Látom, ahogy zavartan elkapják tekintetüket, amikor például  a metrón a srácokkal utazunk, vagy épp kézen fogva vonulunk az utcán. Lopva oda-oda pillognak, de jó érzés, hogy többnyire nem az elutasítás, hanem a zavar, és a tehetetlenség sugárzik belőlük... Azt gondolom, épp az ilyen zavarok áthidalására nagyon klassz bármilyen integrációs megmozdulás, ami szó szerint hidat képes építeni ember és ember közé.

Nem lep meg, mikor azt hallom vissza barátainktól, táncos társainktól, hogy először nem tudták mire számítsanak, amikor megismerkedtek, vagy táncolni kezdtek a fiatalokkal. Kicsit izgatottan tartottak az élménytől. Nagyon hamar azonban leomlottak a kezdeti falak, és magával ragadta őket is az a szeretetteljes áramlat, az az őszinte gyermeki izgalom, ami körbe lengi mind a táncpróbákat, mind pedig az egyéb közös programokat.

Életem egyik nagyon meghatározó élménye volt, amikor négy napot Erdélyben töltöttünk a Nemadomfel Együttessel. Csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni mind a társaságról, mind az egész útról, mind pedig a Böjte Csaba atya árvaházaiban tett látogatásokról... Sírva nevettünk négy napon át :)!

A sérültek nyújtotta élményeken túl olyan  embereket ismerhettem meg szervezők személyében, akik lelkesedésükkel, kitartásukkal, mérhetetlen hitükkel és szeretetükkel valósítják meg álmaikat, és mutatnak példát mindannyiunk számára. Csodás emberek, és nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok velük!

Az elmúlt hetekben, napokban pedig már lázas készülődés folyik a november 21-i Jobb Velünk a Világ koncertre. Egészen elképesztő milyen munka áll egy ilyen rendezvény mögött, de főként az, ahogy lelkes kis hangyabolyként működik együtt az egész csapat.
 

Haladunk a koreográfiákkal, zajlanak a próbák. A Salsa Picante Jobb Velünk a Világ kis csipet-csapat tánckara két Quimby számra készül. Nagy örömmel tölt el, hogy tanítványaink lelkesen vállalkoztak arra, hogy erősítsék integrációs tánccsoportunkat. 

Új és óriási élmény továbbá az számomra, hogy belecsöppentem a Nemadomfel Tánckarba, így részese lehetek egy szuper kis csajszi bandának (a NAF-nak - egymás között :)). A lányokkal időt, energiát nem sajnálva készülünk... A próbák néha kipurcanásig tartanak, de a lelkesedés és a tagok közötti szeretet újra és újra megsokszorozza erőinket.

Konklúzió, és amiért ez az egész kikívánkozott belőlem, az az, hogy borzasztóan hálás vagyok azért, hogy ilyen élményekben lehet részem, ilyen emberek között!!! :)

Köszönöm!

A magam és a többiek nevében mondhatom, hogy várunk mindenkit nagy szeretettel a koncertre, hisz JOBB VELÜNK A VILÁG!!!!!! :):)
Jegyvásárlással kapcsolatos részletekért látogassátok meg a www.jobbvelunkavilag.hu -t.

Csodákkal teli szép napokat kívánok! :)

Zsuzsi

(Kattints a képre :):)!)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://28vagy33.blog.hu/api/trackback/id/tr942432399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása